Senast uppdaterad 2010-11-27 22:08
Eftersom Diezel inte rusar fram till allt och alla, har han med sitt lugna sätt hjälpt både barn och vuxna som har varit hundrädda att numera inte vara rädda för hundar. Han får sitta eller står lugnt bredvid mig, tills den som är rädd törs fram för att klappa, ofta när det gäller barn med rumpan mot barnet eftersom barn oftast är rädda för huvudet.

 

Vid ”vanliga” möten med nya människor går han sällan fram om man inte säger till honom, och då ställer han sig lugnt vid personen och hälsar.

Diezel-tussanHan fungerar bra med andra djur, vi har varit kaninvakt och det gick jättebra, kaninen var ute och sprang med Diezel och han tyckte bara det var roligt med en kompis.

Katter tycker han inte så mycket om, de har ju vassa klor. Han är försiktig med små hundar och valpar men kan lika gärna brottas med sin kompis Nicki som är en storblandras, vår Borzoi tik Doris eller när vi träffar gänget som vi tränar LC med och då är det allt från Whippet, Sloughi, Afghaner och Borzoier som springer tillsammans.

Han har aldrig startat något bråk med någon annan hund, han går hellre därifrån, eller låter bli att hälsa om den andra hunden är för gåpåig, för det enda han vill göra, när han är ute och träffar andra hundar, är att springa.

Diezel har lätt för att koppla av, det spelar ingen roll vart man än tar med sig honom, går vi hem till bekanta kollar han läget och kommer sedan och lägger sig. Är vi bland mycket folk så går han lugnt vid sidan och om man stannar lägger han sig oftast ner tills det är dags att gå igen.

<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 Nästa > Sista >>
(Sida 5 av 7)