Senast uppdaterad 2011-08-07 13:36

 

För att registrera avkomma från hunden måste den DNA-profileras och härstamningen kontrolleras mot föräldrarnas DNA-profil.

Detta gör att stamboken för Silken Windhounds är den enda i världen som har 100 procentigt klarlagd härstamning. Detta krav kvarstår även för SWH som registreras i UKC och ISWS kommer även fortsättningsvis att handha DNA-profilerna och vidarebefordra dessa uppgifter till UKC.

Tack vare rasens långa livslängd går DNA-profilerna långt tillbaks, till hundar födda på 1980-talet.
International Silken Windhound Society och dess medlemmar har lagt ner mycket energi (och pengar...) sedan år 2000 för att DNA-testa i första hand alla hundar som gått i avel, även retroaktivt, men också en hel del av sällskapshundarna.

Det är just detta faktum, att i stort sett hela rasen är DNA-profilerad, som gjort att forskare intresserat sig mycket för rasen när det gäller DNA-forskning. Rasen är inte så stor, DNA-databanken är i stort sett komplett och går tillbaks till rasens grundande, vilket är unikt i hundvärlden.

Utöver DNA-profilering för härstamningsbestämning för registrering, skickar de flesta in DNA-prover till UC Davies i Kalifornien, som kartlägger hela rasens genom. Det senare är helt på frivillig väg och helt gratis.

DNA-profil - Vad är det för något?

 

<< Första < Föregående 1 2 3 4 Nästa > Sista >>
(Sida 2 av 4)