Senast uppdaterad 2011-08-07 13:36

 

Alla Silken Windhounds utanför USA stambokförs fortfarande av ISWS.

UKC tillåter hundar utanför USA att registreras i UKC om föräldradjuren är registrerade i UKC. Det är alltså fullt möjligt för t ex svenskfödda Silken Windhounds att registreras i UKC om man så önskar.
Men samtliga europeiska Silken Windhounduppfödare har ställt sig upp som en man och deklarerat att vi inte godtar UKC som stambokförare på grund av deras ställning hos FCI.

Det är av denna anledning som europeiska Silken Windhounds kommer att registreras i ISWS men inte i UKC.

FCI är paraplyorganisationen för kennelklubbar i f n 85 länder. FCI godtar bara en kennelklubb per land och i USA är det AKC, Amerikanska Kennel Klubben som erkänns.
Följden är att de kennelklubbar som är associerade med FCI, däribland SKK, Svenska Kennelklubben, inte erkänner UKC som stambokförare och hundar registrerade i UKC räknas rent praktiskt som blandraser i Sverige. Att registrera europeiska Silken Windhounds i UKC fyller ingen som helst funktion, det finns i stort sett inga europeiska hundorganisationer som erkänner UKC och deras stambok. Däremot erkänner de FCI-associerade kennelklubbarna i Slovenien och Ungern ISWS stambok och det är möjligt att fler FCI-associerade kennelklubbar så småningom gör likadant tills den dag då Silken Windhounds är erkända av AKC.

 

 

 

Antal registreringar

<< Första < Föregående 1 2 3 4 Nästa > Sista >>
(Sida 4 av 4)