Senast uppdaterad 2013-08-23 12:42

Utställningsmöjligheter


Sverige

Då Silken Windhounds vare sig är erkända av SKK eller FCI så saknas möjligheter att ställa ut dom officiellt i Sverige.

SSWK har en årlig utställningshelg, ibland bara med en utställning, vissa år är det 2 utställningar under 2 dagar.
Första utställningen var i Pilsbo, inte långt från Skokloster men sedan dess har vi varit i Ödeshögs Folkets Park, utställningen kallas Vida Vättern.

Den årliga utställningen kallas Vinnarutställning, där SSWK-Vinnartitel delas ut till BIR, BIM, BIR junior samt BIM junior.
Om det är mer än 1 utställning under helgen så är de andra utställningarna "bara" vanliga rasspecialer utan några som helst titlar.

SSWK delar inte ut poäng till ISWS (International Silken Windhound Society) Championattitel.
Även om SHW inte är erkända av SKK och SSWK därmed inte är associerat med SKK så har vi ändå valt att följa SKK's regler som säger att rasklubbar inte får ha egna championattitlar.

När det gäller officiella kennelklubbutställningar där Silken Windhounds kan ställas ut, gäller f n Slovenien, Slovakien, Serbien och Ungern, skall man tänka på FCI's regler för hundar i sidoregister

Se även utställningsmöjligheter för Silken Windhounds i andra europeiska länder, se menyn längst upp till höger i samband med texten


 

Finland

Den finska Silken Windhoundklubben SuSVK har en årlig vinnarutställning varje sommar, som regel i närheten av Åbo eller Helsingfors.
Där delas SuSVK-vinnartitel till BIR, BIM, BIR junior samt BIM junior.

På de finska utställningarna delas poäng ut till ISWS championtitel, se ISWS utställningsregler


 

England

Den nybildade engelska Silken Windhoundklubben planerar sin första rasspecial för sommaren 2011.
Dom kommer sannolikt att dela ut poäng till ISWS Championattitel.


 

Holland

Holland har en rasspecial vartannat år där titeln NL/år delas ut till samtliga klassvinnare.
Vartannat år är den här utställningen i Tyskland.
Poäng delas ut till ISWS Championattitel.


 

Tyskland

Tyskland har en rasspecial vartannat år där titeln vinnartitel delas ut till samtliga klassvinnare.
Den exakta titlen tycks ha varierat år från år t ex German Winner, North German Winner, Niedersachsen Vinnare.
Vartannat år är den här utställningen i Holland.
Poäng delas ut till ISWS Championattitel.

I Tyskland så är Silken Windhounds erkända av German Dog Club e. V. som i sin tur är associerat med Union of International Association Dog Club 1972 och därmed också alla de tyska hundklubbar som är associerade med Union of International Association Dog Club 1972. Denna kedja av klubbar anordnar ett flertal utställningar i Tyskland med egna championtitlar. OBS! Dessa klubbar ingår inte i FCI.


 

Slovenien

Den Slovenska Kennelklubben (associerad med FCI) erkände Silken Windhounds år 2004.
SHW kan ställas ut på samtliga utställningar i Slovenien anordnade av den Slovenska Kennelklubben samt den Slovenska Vinthundsklubben.
Slovenien har ett flertal championtitlar, Junior Champion, Veteran Champion och Champion. Samtliga kan tas av Silken Windhounds.

I samband med att Slovenien var värd för Euro Dog Show 2010 så hölls även en rasspecial för Silken Windhounds samtidigt, där delades titeln Slovenian Winner ut till BIR och BIM, BIR junior,och BIM junior.
Resultat för Silken Windhounds från de 3 utställningarna på Euro Dog Show 2010


 

Ungern

Den ungerska kennelklubben erkänner inte Silken Windhounds men tillåter dock SWH att ställas ut och ta den ungerska championattiteln p g a att dom är erkända i Slovenien vilket ingår i FCI.
Ungern har ett flertal championtitlar, Junior Champion, Veteran Champion, Champion samt Grand Champion. Samtliga kan tas av Silken Windhounds.

 


 

Slovakien

Liksom Ungern har Slovakien valt att låta Silken Windhounds tävla om utställningschampionatet sedan 2012. Det första championatet i rasen erövrades 2012.

 

 


 

Serbien

Liksom Ungern och Slovakien har Serbien valt att låta Silken Windhounds tävla om utställningschampionatet sedan 2013. Det första championaten i rasen erövrades 2013.

<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Nästa > Sista >>
(Sida 1 av 9)