Senast uppdaterad 2014-06-04 15:35
  • Silkens fungerar väl med familjens mindre husdjur om dom får lära sig att umgås med dom från början. En Silken Windhoundär dock en vinthund med vinthundens jaktinstinkt. Det egna hushållets katt kan vara bästa kompisen men det hindrar inte att grannens katt kan betraktas som byte.
  • I USA används Silken Windhounds till jakt på levande byte i de stater där det är tillåtet. Från hösten 2010 kan dom även ta championat i Coursing, d v s live Coursing som till skillnad mot Lure Coursing bedrivs på levande byte. Det är i första hand den amerikanske haren Jackrabbit som jagas, en hare som är oändligt mycket snabbare än våra svenska harsorter.
  • Som alla vinthundar har dom jaktinstinkt men till skillnad från t ex Borzoi har Silken Windhounds väldigt liten drift att dra iväg helt på egen hand, att rymma helt enkelt. En Silken vill gärna ha koll på var husse och matte befinner sig, även om aktionsradien ibland kan vara ett par hundra meter. Ett fåtal Silkens viker ogärna från ägarens sida över huvud taget men det är mindre vanligt. Att träna inkallning är ett måste för varje Silken Windhoundägare.

 

<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 Nästa > Sista >>
(Sida 4 av 7)